Nieuws

Nieuwsgierig? Lees hieronder het laatste nieuws van SodaProducties. Je kunt je ook aanmelden voor de nieuwsbrief en ons volgen op Twitter en Facebook.

04-11-2019Wat bracht de ImpactAcademie?

Vanaf september 2018 zijn 11 sociale initiatieven intensief begeleid in het eerste traject van de ImpactAcademie. Over hun deelname beschrijft directeur Lineke van Taal Doet Meer de ImpactAcademie als "ondersteuningsstraject om gericht na te denken over de zakelijke kant van je sociale onderneming: organisatie en financiën". Het traject leidt deelnemers op tot impactvisionair en zoomt in (en uit) op aspecten rondom samenwerken, verankeren en vergroten van maatschappelijke impact. Dat ze daarin stappen maakten is opgevallen: verschillende deelnemende initiatieven werden dit jaar bekroond met een prijs als erkenning voor hun werk. Zo won Taal Doet Meer een Appeltje van Oranje.

Niet alleen wonnen meerdere deelnemende initiatieven prijzen, er werden ook nieuwe vestigingen opgezet, partnerschappen aangegaan en er ontstond een nieuwe manier van denken over samenwerken aan impact.

Deelnemer Myrthe van Hoedje van Papier: "er werd ingezoomd op het aangaan van nieuwe samenwerkingen met andere partijen, je organisatiestructuur, manier van communiceren, je visie en meer."

Marianne van Voedseltuin Overvecht blikt als volgt terug op het traject: “Leerzaam, verdiepend en onmisbaar voor sociaal ondernemers die verder willen en vooruitkijken. We hebben gewerkt aan een sociaal ondernemend verdienmodel en samenwerking met ondernemers, bedrijven en stakeholders. Er waren zoveel verschillende invalshoeken!!! "

Over de ImpactAcademie: de afgelopen jaren is de ImpactAcademie (samen met o.a. Lonneke Roza van de Erasmus Universiteit) ontwikkeld door SodaProducties. In het traject wordt theorie gecombineerd met inspirerende voorbeelden uit de praktijk van SodaProducties en haar netwerk. 15 jaar sociaal ondernemen leverde succesvolle maatschappelijke projecten als VoorleesExpress en MATS en vele lessen over wat werkt, hoe je dat toepasbaar maakt en wat je beter niet kunt doen. Meer lezen

< terug naar het overzicht