Nieuws

Nieuwsgierig? Lees hieronder het laatste nieuws van SodaProducties. Je kunt je ook aanmelden voor de nieuwsbrief en ons volgen op Twitter en Facebook.

03-07-2017MATS- drietal aan het woord

Trainee Wandana (foto), expert Manon en praktijkbegeleider Emilia blikken terug op hun deelname aan MATS. Het is een van de laatste traineeships die SodaProducties organiseert. We zijn trots op wat MATS bereikt heeft. Het drietal dat zich de afgelopen tijd heeft ingezet voor een opdracht bij Doenja Dienstverlening, vertelt wat het hen heeft opgeleverd.

Manon Elbersen

"Toen ik over MATS las, dacht ik twee dingen: waarom bestond dat nog niet toen ik net afgestudeerd was :-) en waarom stopt het project?! Hoe waardevol en leuk zou het niet zijn om alle pas afgestudeerde professionals en zij die wat meer ervaren zijn aan elkaar te plakken, voor zolang het hen beiden iets brengt? Ik vond deelnemen echt heel erg leuk en zou het iedereen aanraden. Wandana bleek al snel een frisse, slimme doorzetter; een aanwinst voor het vak social work, dat is toch een feestje om koffie mee te drinken? De vragen die ze voorlegde waren concreet, doordacht en inspirerend en zetten mij en ons samen aan het denken. Ik hoop dat Wandana eruit heeft kunnen halen wat ze hoopte, ik in ieder geval wel. Blanco aan begonnen, geeindigd als ambassadeur :-)."

Wandana Punwasi

"Dankbaarheid voel ik, terugkijkend op de afgelopen maanden. Mijn MATS-traineeship heeft mij veel gebracht. Ten eerste: de kans om werkervaring op te doen, passend bij mijn maatschappelijk werk-opleidingsachtergrond. Daarnaast heb ik het gevoel dat ik iets heb kunnen doen voor anderen, middels het praktijkonderzoek onder ouderen. Met de resultaten wordt namelijk echt iets gedaan. Ten slotte had ik fijne ondersteuning van mijn coach, Manon. Zij heeft mij veel bijgestaan, onder andere in het uitzoeken van wat ik na mijn MATS-traineeship zou willen doen. Inmiddels weet ik dat: een studie Psychosociale Therapie. Ik kijk ernaar uit!" 

Emilia Hernández Pedrero

"We zijn blij met dit onderzoek van Wandana! Ze onderzocht de woonwensen en situatie van senioren in (het Utrechtse) Rivierenwijk. Ondanks haar fysieke beperking heeft ze bewoners geïnterviewd. Op basis van haar bevindingen maakte ze aanbevelingen die zij stadsbreed gepresenteerd heeft aan alle ondersteuners van Samen in de Stad. Zo zie je maar dat een beperking niet altijd een beperking hoeft te zijn in het werk!" 

Meer weten of lezen?

Na 4 jaar MATS en 46.176 vrijwillige uren door trainees, laten wij het thema werkgelegenheid los. Het project is niet kostendekkend uit te voeren en de behoefte in de maatschappij is veranderd. We koppelden 111 trainees aan maatschappelijke opdrachten, ondersteund door bijna 700 coachsessies door experts. Vele trainees vonden door hun MATS traineeship een baan. De maatschappelijke organisaties die meededen aan MATS konden zich ontwikkelen en hebben prachtige resultaten neergezet! 

MATS toont in de praktijk wat het betekent voor mensen en organisaties om zich maatschappelijk in te zetten. We zien ook dat de verbinding tussen deze partijen soms moeizaam verloopt en dat daardoor kansen blijven liggen. Deze lessen nemen we mee, door ons op maat in te zetten om mensen te verbinden, van elkaar te laten leren en samen te werken aan maatschappelijke impact. Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief of door contact op te nemen

< terug naar het overzicht