Nieuws

Nieuwsgierig? Lees hieronder het laatste nieuws van SodaProducties. Je kunt je ook aanmelden voor de nieuwsbrief en ons volgen op Twitter en Facebook.

09-02-2017De MVO-makelaar en Marieke

Marieke- een van de oprichters van SodaProducties- vertelt over haar waarom. En hoe zij ervoor zorgt dat maatschappelijke organisaties nog beter hun doel kunnen bereiken samen met het bedrijfsleven.

Waar ben je mee bezig?

"SodaProducties activeert mensen om zich in te zetten voor hun omgeving terwijl ze daar zelf ook beter van worden. Onder de naam 'de MVOmakelaar' zorg ik ervoor dat maatschappelijke organisaties nog effectiever hun doelen kunnen bereiken. Dankzij het landelijke netwerk en de ervaring die we vanuit SodaProducties hebben opgebouwd, weten we goed wat er nodig is bij hen. Daar speel ik op in door duurzame verbinding tussen bedrijfsleven en maatschappelijke vragen en initiatieven te faciliteren. Op zo'n manier dat iedereen zich hierdoor ontwikkelt en maatschappelijke inzet écht nuttig is. Bedrijven geven zo invulling aan de sociale kant van hun MVO beleid."   

Waarom? 

"In de activiteiten van SodaProducties zien we steeds wat het betekent voor mensen en organisaties om zich maatschappelijk in te zetten. En ook: hoe partijen elkaar soms niet vinden en waar knelpunten liggen. Er is nog een wereld te winnen door nog meer samen te werken en belangen te verbinden. Mensen kunnen zoveel van elkaar leren, juist als hun achtergrond, omgeving of ervaring verschilt. Contact met anderen, is ook een spiegel voor jezelf en jouw blik, gedrag en plek in de maatschappij. Ik zie de kracht van diversiteit, van openheid en van eerlijkheid van mensen. Door mensen met elkaar in contact te brengen zullen ze elkaar helpen te groeien. Talenten zullen vermeerderen, ideeën zullen rijker worden, resultaten zullen innovatief en duurzaam zijn. Op langere termijn wil ik graag dat we zo veel mogelijk maatschappelijke organisaties helpen. Er komen steeds meer van deze organisaties, maar ze stoppen ook vrij snel. Het is een missie om dit soort organisaties te helpen om te blijven bestaan, zodat mooie dingen die er al zijn kunnen blijven plaatsvinden."

 

< terug naar het overzicht