Nieuws

Nieuwsgierig? Lees hieronder het laatste nieuws van SodaProducties. Je kunt je ook aanmelden voor de nieuwsbrief en ons volgen op Twitter en Facebook.

26-06-2017VoorleesExpress zelfstandig!

De VoorleesExpress was het eerste project van Anne en Marieke Heinsbroek die in 2005 SodaProducties oprichtten. Naast de VoorleesExpress ontwikkelde SodaProducties verschillende projecten rond diverse maatschappelijke vraagstukken, zoals 'Schipper, mag ik overvaren?' en de AdministratieExpress. 

SodaProducties heeft zich als bureau voor maatschappelijke innovatie altijd gericht op nieuwe ontwikkelingen en pilots. De VoorleesExpress is na twaalf jaar uitgegroeid tot een volwassen landelijke methodiek en past niet goed meer in deze vorm. Daarom hebben we besloten dat de VoorleesExpress vanaf januari 2018 op eigen benen gaat staan als stichting. Marieke Heinsbroek zal leiding gaan geven aan stichting SodaProducties, en Anne Heinsbroek wordt dan verantwoordelijk voor stichting VoorleesExpress. 

Mogelijkheden om door te bouwen

Anne: “Manon, Naomi en kunnen ons nu helemaal richten op het positioneren en doorontwikkelen van de VoorleesExpress en het ondersteunen van franchisenemers. Dat geeft focus. We zien heel veel mogelijkheden om samen met ons netwerk aan franchisenemers en landelijke partners door te bouwen op dat wat we de afgelopen jaren hebben neergezet”. 

Ruimte voor samenwerking en nieuwsgierigheid

Marieke: “Deze stap geeft meer ruimte voor samenwerking met partijen die hun maatschappelijke doelen concreet willen maken en tegelijkertijd zelf willen ontwikkelen. Denk aan een startend sociaal ondernemer, een bedrijf dat haar maatschappelijke betrokkenheid wil vergroten of een maatschappelijk initiatief dat meer impact wil maken door structurele partnerschappen. Wij zijn met onze nieuwsgierigheid en praktijkervaring van waarde om verschillende werelden samen in beweging te brengen. Er liggen zoveel kansen als ze elkaar vinden en zich echt weten te verbinden."

< terug naar het overzicht