Nieuws

Nieuwsgierig? Lees hieronder het laatste nieuws van SodaProducties. Je kunt je ook aanmelden voor de nieuwsbrief en ons volgen op Twitter en Facebook.

15-10-2019Aanbeveling van Funding Plus

Deny de Jong en Suzanne Kooij, Onderzoekers en auteurs 'Van Capacity Building naar Funding Plus', over de ImpactAcademie.

Ondersteuning voor advies en organisatieontwikkeling

Al een tijd volgen wij het werk en de visie van Funding Plus. Suzanne en Deny maken zichtbaar waar veel sociale initiatieven mee worstelen: dat het lastig is om naast financiering op projectbasis, ondersteuning voor advies en organisatieontwikkeling te krijgen. Terwijl sociale initiatieven dit juist nodig hebben om toekomstbestendig te worden en een stevige basis voor hun organisatie te bouwen. We zien helaas veel te vaak dat mooie en succesvolle initiatieven moeten stoppen omdat ze hun aanpak niet geborgd en gefinancierd krijgen. Terwijl wij ze juist zouden moeten koesteren, omdat ze inspelen op problemen waar we als maatschappij samen voor verantwoordelijk zijn!

Aandacht voor verankeringsproblematiek 

Naast het aanbieden van trajecten als de ImpactAcademie, blijven we deze verankeringsproblematiek daarom onder maatschappelijke aandacht te brengen. Dit doen we onder andere met Funding Plus en Lonneke Roza van de Erasmus Universiteit. Ook laten we via keurmerk Dikke Winst inspirerende voorbeelden zien van hoe het wèl kan.
De afgelopen maanden spraken we van met Suzanne en Deny over de ImpactAcademie. Zij geven aan de dit traject een concrete invulling kan zijn van de 'Funding Plus-gedachte' en  schreven onderstaande aanbeveling.

Aanbeveling van Deny de Jong en Suzanne Kooij

"Wij, Deny de Jong en Suzanne Kooij, bevelen de ImpactAcademie van harte aan. Het is een uniek programma, dat precies op de leest geschoeid is van sociale initiatiefnemers die zich al hebben bewezen en willen doorgroeien.
Het programma is aantrekkelijk en laagdrempelig, met een goed doordachte inhoud die voortkomt uit de specifieke praktijk waar sociale initiatieven mee te maken hebben. Wij denken dat dit programma een enorme meerwaarde kan bieden voor de deelnemers, er komen veel belangrijke aspecten van het leiden van een sociaal initiatief op vernieuwende en verfrissende wijze aan bod." 

Suzanne Kooij en Deny de Jong
Onderzoekers en auteurs
Van Capacity Building naar Funding Plus.

 

< terug naar het overzicht