Nieuws

Nieuwsgierig? Lees hieronder het laatste nieuws van SodaProducties. Je kunt je ook aanmelden voor de nieuwsbrief en ons volgen op Twitter en Facebook.

13-10-2015Actieplan Jeugdwerkloosheid

MATS is onderdeel van het Actieplan Jeugdwerkloosheid Utrecht-Midden 2015-2016. Dit actieplan is een samenwerking tussen UWV Utrecht en 15 Utrechtse gemeenten. Het actieplan richt zich op Utrechtse jongeren die in de bijstand zitten of ingeschreven staan als werkzoekend.

In 2015 en 2016 gaan 15 gemeenten in de regio Utrecht-Midden door met de aanpak van jeugdwerkloosheid. Er zitten nog altijd 1500 jongeren in de bijstand en 3000 jongeren staan ingeschreven als werkzoekend. 

Het Actieplan Jeugdwerkloosheid Utrecht-Midden zet in op drie speerpunten:

  • jongeren beter kwalificeren op de arbeidsmarkt
  • jongeren in kwetsbare posities begeleiden naar werk, eventueel in combinatie met een opleiding
  • jongeren fit houden voor de arbeidsmarkt

MATS biedt afgestudeerde werkzoekenden een kans om werkervaring op te doen, hun netwerk uit te breiden en kennis uit te wisselen met een expert uit het bedrijfsleven. Binnen dit actieplan gaan we meer jongeren in Utrecht bereiken en activeren. Zodat ze met MATS werkervaring opbouwen en de afstand tot de arbeidsmarkt verkleinen. Hiermee spelen we in op speerpunt 3: jongeren fit houden voor de arbeidsmarkt. 

Logo actieplan jeugdwerkloosheid 03

< terug naar het overzicht