SodaShirts

Hebben Marokkanen en Turken dezelfde soort spreekwoorden als Nederlanders? Wat zeggen spreekwoorden over onze cultuur? Kun je jezelf herkennen in spreekwoorden uit een andere cultuur? Hoe krijg je makkelijker contact met iemand met een ander land van herkomst? SodaShirts zijn multiculturele spreekwoorden op een t-shirt.

Signalering

Spreekwoorden uit verschillen­ de culturen lijken veel op elkaar. Er bestaan dezelfde soort spreekwoorden over thema’s als nieuwsgierigheid, contact en samenleven. Veel mensen zien dagelijks mensen uit een andere cultuur, maar toch is het moeilijk om echt met elkaar in gesprek te raken.

Opzet

Bij SodaProducties kun je een T-shirt bestellen met daarop een Marokkaans, Turks of Nederlands spreekwoord. Bijvoorbeeld met de spreuk ‘Een kameel lacht altijd om de bult van zijn broer’, een Marokkaans spreekwoord dat je gebruikt als iemand weinig zelfspot heeft maar wel hard lacht om een ander.

Doel

Stimuleren van intercultureel contact en prikkelen van nieuwsgierigheid naar elkaars cultuur.

Aanpak

Het dragen van dit shirt kan een goede aanleiding zijn om met een ander in gesprek te raken. Of je laat er gewoon mee zien dat je verder kijkt dan je eigen cultuur met zijn vertrouwde gewoontes, tradities en denkwijzen.

“Lach en de wereld lacht je toe”


Neem contact met ons op

Wil je gebruik maken van de kennis en projecten die SodaProducties in 15 jaar heeft opgebouwd? Neem dan contact met ons op!