SODAreizen

Hoe komt het dat zoveel Marokkaanse en Turkse gezinnen tegelijk op vakantie gaan? Hoe verloopt een autoreis naar Turkije en Marokko? En waarom zijn dit zulke populaire vakantiebestemmingen? Komen Nederlandse Marokkanen en Turken in hun moederland ooit Nederlandse toeristen tegen? SODAreizen brengt rugzaktoeristen in contact met allochtone Nederlanders.

Signalering

In de zomer gaan grote groepen allochtone Nederlanders op vakantie naar hun moederland. Ook veel autochtone Nederlanders gaan in deze landen op vakantie. Toch komen ze zelden met elkaar in contact. Nederlandse toeristen voelen zich na terug­ komst meestal niet méér verbonden met stadsgenoten die uit het land komen waar zij vakantie hebben gehouden.

Opzet

Multiculturele gezinnen die naar hun moederland reizen, in contact brengen met avontuurlijke backpackers die naar datzelf­de land op vakantie gaan, maar de mensen en hun cultuur nauwelijks beter leren kennen.

Doel

  • Het vergroten van wederzijds begrip en interesse tussen stadsgenoten.
  • Bieden van een avontuurlijke en bijzondere reiservaring.

Aanpak

SODAreizen staat voor Samen Op De Achterbank. Bij SODAreizen reist een jongere, tussen de 20 en 35 jaar, samen met een Turks of Marokkaans gezin naar hun moederland. Onderweg leren ze elkaar beter kennen. Als de jongere een rijbewijs heeft, kan hij de ouders zo nu en dan aflossen achter het stuur. En ze delen de benzinekosten. In Marokko of Turkije blijft iedereen een paar dagen bij elkaar, om uit te rusten van de reis. Daarna gaan de gezinnen en de jongere elk hun eigen weg. Het gezin krijgt een bijdrage in de reiskosten, de ‘meereizer’ schrijft, tekent of maakt foto’s voor een reisverslag.

Aan een man hebben ze gevraagd: “Ken jij je broer?”. “Weet ik niet”, heeft hij gezegd, “want ik heb nog nooit met hem gereisd”.

Neem contact met ons op

Wil je gebruik maken van de kennis en projecten die SodaProducties in 15 jaar heeft opgebouwd? Neem dan contact met ons op!