SodaCleaning

SodaCleaning biedt een bijzonder blinkende samenwerking door stadsgenoten te koppelen die een schoon huis willen.

Aanleiding

Door projecten als De VoorleesExpress en SODAreizen ontmoeten wij veel allochtone gezinnen die er alles aan doen om hun kinderen een goede toekomst te bieden in Nederland. Die gezinnen hebben het vaak krap, en het is voor hen erg moeilijk om wegwijs te worden in bureaucratisch Nederland en contact te krijgen met Nederlanders.

Horizon verbreden

Wij spreken regelmatig allochtone vrouwen die graag meer Nederlands zouden willen leren, meer met autochtone Nederlanders is contact zouden komen, zelf wat geld bij verdienen, en nieuwsgierig zijn naar het leven buiten hun vertrouwde wijk. Zij geven aan dat ze heel graag zouden schoonmaken bij particulieren. Thuis bij een ander gezin. Veel van deze vrouwen die wij spreken komen hun wijk bijna nooit uit (mede doordat ze vaak niet kunnen fietsen) Zo’n baantje zou voor hen een stimulans om hun horizon te verbreden (en indien nodig te leren fietsen).

Hulp in huis

Daarnaast zijn er genoeg gezinnen die zo’n hulp heel goed zouden kunnen gebruiken. Drukke gezinnen die weinig tijd hebben voor het huishouden en zoeken naar een hard werkende, betrouwbare en secure hulp in huis. Ze leven in hun eigen ‘bubbel’ en hebben weinig contact met mensen met een andere culturele achtergrond.

Blinkende samenwerking

Daarom is SodaProducties gestart met bemiddeling tussen deze partijen. De interieurverzorgster kan op deze manier buitenshuis iets ondernemen, meer contact hebben met Nederlanders en wat geld bijverdienen. Dit is werk wat ze van hun omgeving zeker mogen doen, wat ze leuk vinden en waar ze goed in zijn, en waardoor ze in contact komen met nieuwe mensen en een nieuwe omgeving. Gezinnen waar zij komt:

• krijgen een hulp die goed zelfstandig kan werken en erg aardig en enthousiast is
• komen op deze manier in contact met een allochtone stadsgenoot en kunnen in het kader van de ‘multiculturele ontmoeting’ misschien eens samen met het gezin gaan eten, of af en toe een kopje koffie/thee te drinken met de interieurverzorgster.

SodaProducties bereikt verschillende mensen en brengt ze bij elkaar. Ik heb zelf nieuwe netwerken en activiteiten leren kennen via hen, waar ik veel plezier aan heb. “

Nilgun Ozdemir

Neem contact met ons op

Wil je gebruik maken van de kennis en projecten die SodaProducties in 15 jaar heeft opgebouwd? Neem dan contact met ons op!