Projecten

Sinds 2005 heeft SodaProducties verschillende projecten ontwikkeld en uitgevoerd. Hier geven we een kijkje in 15 praktijkvoorbeelden- 1 voor elk jaar dat we bestonden. Allemaal ontstaan vanuit nieuwsgierigheid, met als doel om werelden samen te brengen en samen te laten ontwikkelen. We vertellen over het ontstaan, aanpak en effect van deze projecten, ontwikkeld aan de hand van de SodaMethode en laten projectmateriaal zien. Wil je gebruik maken van de kennis en materialen die we ontwikkelden, neem dan contact met ons op!

 

Schipper, mag ik overvaren?

Schipper, mag ik overvaren?

Wat weten binnenvaartschippers van de wijk waar ze aanmeren? En wat weten de mensen aan wal over het leven van deze schippers? Hoeveel kinderen die naast een binnenvaartroute opgroeien gaan werken in de binnenvaart? ‘Schipper, mag ik overvaren’ brengt kinderen die opgroeien in de buurt van een ligplek voor de binnenvaart in contact brengen met binnenvaartfamilies.

ImpactAcademie

ImpactAcademie

De ImpactAcademie is een praktijkgericht deskundigheidstraject voor sociale initiatieven, ontwikkeld in samenwerking met de Erasmus Universiteit.

VoorleesExpress

VoorleesExpress

VoorleesExpress zorgt ervoor dat kinderen met een taalachterstand extra aandacht krijgen. Een half jaar lang gaat een vrijwilliger met hen, en hun ouders, aan de slag met taal en (voor)lezen. Samen met de ouders streeft het project ernaar dat taal en leesplezier een vaste plek in het gezin krijgen.

KiekMaal250

KiekMaal250

Hoe wordt de openbare ruimte van een achterstandswijk gebruikt? Wat doen al die verdwaalde winkelwagentjes overal? Wat gebeurt er écht in Kanaleneiland? KiekMaal250 zijn foto’s van opvallende zaken in de Utrechtse wijk Kanaleneiland.

SodaShirts

SodaShirts

Hebben Marokkanen en Turken dezelfde soort spreekwoorden als Nederlanders? Wat zeggen spreekwoorden over onze cultuur? Kun je jezelf herkennen in spreekwoorden uit een andere cultuur? Hoe krijg je makkelijker contact met iemand met een ander land van herkomst? SodaShirts zijn multiculturele spreekwoorden op een t-shirt.

SodaCleaning

SodaCleaning

SodaCleaning biedt een bijzonder blinkende samenwerking door stadsgenoten te koppelen die een schoon huis willen.

SODAreizen

SODAreizen

Hoe komt het dat zoveel Marokkaanse en Turkse gezinnen tegelijk op vakantie gaan? Hoe verloopt een autoreis naar Turkije en Marokko? En waarom zijn dit zulke populaire vakantiebestemmingen? Komen Nederlandse Marokkanen en Turken in hun moederland ooit Nederlandse toeristen tegen? SODAreizen brengt rugzaktoeristen in contact met allochtone Nederlanders.

Duik in je wijk

Duik in je wijk

Voelen bewoners in (achterstands)wijken zich gehoord? Wat willen mensen graag ontdekken over hun wijk? Hoe kan het dat veel organisaties niet weten wat er speelt bij hun doelgroep? Met Duik in je Wijk ga je op ontdekkingstocht in een (achterstands)wijk.

De Boer op!

De Boer op!

Weten kinderen uit de stad wel wat er op een boerderij gebeurt? Hebben boeren contact met mensen uit de stad? Lijkt het Nederlandse boeren¬ bedrijf op de boerderijen uit het land waar veel allochtone Nederlanders vandaan komen? Boeren uit de regio ontvangen kinderen en ouders uit achterstandssituaties en leiden hen rond op hun boerenbedrijf en laten hen kennismaken met het plattelandsleven.

Warm Welkom

Warm Welkom

Door voor te lezen in opvangcentra aan vluchtelingenkinderen en hun ouders bieden we een warm ontvangst in Nederland.

MeerWaarde

MeerWaarde

Een ervaringsplek van 3 tot 6 maanden bij een maatschappelijke organisatie voor medewerkers in een boventallige situatie bij hun werkgever. Samen zet je je in voor een maatschappelijk doel én werk je aan je eigen ontwikkeling.

AdministratieExpress

AdministratieExpress

De AdministratieExpress koppelt coaches aan mensen die ondersteuning vragen op hun weg naar financiële keuzevrijheid. Het project richt zich op mensen die meer willen leren over hun houding en gedrag rondom financiën. Tegelijkertijd biedt het professionals uit het bedrijfsleven de mogelijkheid om hun coachingsvaardigheden te versterken.

MATS

MATS

MATS – Maatschappelijke Traineeships – verbindt starters, maatschappelijke organisaties en bedrijfsleven. Starters werken 6 maanden aan een afgebakende opdracht bij een maatschappelijke organisatie. Ze doen 16 uur per week relevante werkervaring op en komen tot een aantoonbaar resultaat, wat ze op hun CV kunnen zetten. Een expert uit het bedrijfsleven zorgt voor vakinhoudelijke begeleiding.

SodaDiensten

SodaDiensten

Met SodaDiensten adviseren, faciliteren en ondersteunen we partijen bij het maken van maatschappelijke impact. Het aanbod kan bestaan uit trainingen, advies, coaching of begeleiding op maat.

Dikke Winst

Dikke Winst

Wij zetten ons in voor de zichtbaarheid en toekomstbestendigheid van sociale initiatieven. Dikke Winst is hèt keurmerk voor maatschappelijke en zakelijke winst. Het besteedt aandacht aan mensen en/of bedrijven die met hun (kleine) acties een groot verschil maken in hun omgeving, terwijl ze ook goed voor zichzelf zorgen.

Projectmateriaal

Hoe ziet dat er dan uit- werken met SodaProducties? Bekijk hier een selectie van het materiaal dat we door de jaren heen ontwikkelden voor onze projecten.

Neem contact met ons op

Wil je gebruik maken van de kennis en projecten die SodaProducties in 15 jaar heeft opgebouwd? Neem dan contact met ons op!