KiekMaal250

Hoe wordt de openbare ruimte van een achterstandswijk gebruikt? Wat doen al die verdwaalde winkelwagentjes overal? Wat gebeurt er écht in Kanaleneiland? KiekMaal250 zijn foto’s van opvallende zaken in de Utrechtse wijk Kanaleneiland.

Signalering

Veel mensen hebben een eenzijdig beeld van Kanaleneiland. Ze associëren de wijk met criminaliteit en flats. Allochtone bewoners van de wijk willen haast nooit meewerken aan foto­ en filmrapportages, waardoor er geen realistisch beeld ontstaat.

Opzet

Bijzondere of juist hele alledaagse situaties in Kanaleneiland fotograferen en daarmee een ander beeld laten zien van de wijk.

Doel

Een completer beeld van Kanalen­eiland creëren. Inspiratie opdoen voor nieuwe projecten.

Aanpak

Een jaar lang wekelijks rondlopen in de wijk en foto’s maken van opvallende situaties, personen en de manier waarop de openbare ruimte wordt gebruikt. Dit leverde 250 foto’s (kiekjes) op, die onder andere te zien zijn in de SodaProducties-publicatie ‘De Kracht van Nieuwsgierigheid’.

“Als directeur van het Instituut voor Social Work van de Hogeschool Utrecht ben ik erg blij en trots dat jullie nu onze studenten en docenten willen opvangen, begeleiden en inspireren. Jullie uitgedragen nieuwsgierigheid leidt bij velen tot een nieuwe manier van waarnemen. Een nieuwe manier van waarnemen betekent een nieuwe manier van denken. Een nieuwe manier van denken betekent een nieuwe mens. En als er nieuwe mensen komen, is er een nieuwe samenleving. “

Coen van der Linden

Neem contact met ons op

Wil je gebruik maken van de kennis en projecten die SodaProducties in 15 jaar heeft opgebouwd? Neem dan contact met ons op!