Trainingen

In een dag(deel) geven wij je de kennis, tools en handvaten om als sociaal initiatief meer maatschappelijke impact, bereik of toekomstbestendigheid te ontwikkelen. Kijk hieronder voor een greep uit ons aanbod en kies wat het beste bij jullie past! 

Communicatiestijlen

Leer om zowel intern als extern veel meer te halen uit samenwerkingen doordat we het geheim van de vier communicatiestijlen verklappen. De meeste misverstanden en conflicten zijn terug te leiden naar miscommunicatie. In deze actieve workshop leren we welke vier communicatiestijlen er zijn, hoe je ze kunt herkennen en hoe je daar succesvol op kunt inspelen met de juiste communicatietechnieken. We oefenen ook met methodes voor het geven van feedback, en tips en complimenten. Er gaat gegarandeerd een wereld voor je open. Deelnemers vertrekken met de kennis en tools waarbij helder communiceren binnen én buiten je team leuk en makkelijk gemaakt wordt.

Communitybuilding

Communitybuilding wordt steeds belangrijker voor het schalen van sociale initiatieven en het neerzetten van een sterke en financieel duurzame organisatie met een duidelijk verhaal. Tijdens deze workshop introduceren we het uiterst waardevolle Community Canvas. Wat is de identiteit van jullie community? Hoe ziet de ervaring van de leden en stakeholders eruit? Hoe richt je het in zodat er een duurzaam model ontstaat? Je krijgt de kans om met het canvas aan de basis van jouw eigen community te werken, en mee te denken met iemand anders. En je vertrekt met handvatten om jouw concept slim en op een goede manier te nestelen in het speelveld. Samen sta je er sterker voor!

Sociaal ondernemerschap

Als voorloper op het gebied van sociaal ondernemerschap hebben we sinds 2005 enorm veel ervaring en kennis rondom dit thema opgebouwd. In een stoomcursus vertellen we je hoe de dagelijkse praktijk van een sociaal ondernemer eruit kan zien. Gebaseerd op onze eigen succesvolle en minder succesvolle initiatieven en best practices en die van ons ons landelijk netwerk krijg je beeld van de ontwikkelingen en kansen voor jullie sociale initiatief of organisatie.

Succesvol presenteren

Steeds vaker vragen fondsen, challenges en andere financiers om vlotte pitches. Wij leren je hoe je die onvergetelijke indruk maakt.
Een leuke en heldere presentatie is essentieel voor het betrekken van mensen binnen en buiten jullie organisatie. Met een korte pitch die indruk maakt betrek je mensen die jouw initiatief kunnen steunen. Uit onderzoek blijkt dat de meeste mensen nerveuzer worden als ze denken aan presenteren dan als ze denken aan de dood. Nergens voor nodig vinden wij. In deze workshop gaan we in op de aspecten van een goede presentatie en geven we je de beste methodes, tips en tricks om ervoor te zorgen dat presenteren een stuk makkelijker én leuker wordt.  

Aan de slag!

Meer weten over de mogelijkheden en kansen voor jouw organisatie? Neem vrijblijvend contact met ons op door te bellen naar 030-2615992 of te mailen naar contact@sodaproducties.nl.